RSS Feed

Twizzit offers an RSS feed for your newsarticles. This feed can be accessed via the following link:

{http://yourdomain.be}/index.php?action=rss

Website artikels automatisch posten op Facebook

Twizzit websites laten het toe om artikels automatisch op Facebook te plaatsen. Dit kan je configureren met behulp van de gratis online tool IFTTT (If This Then That). Hier een kleine handleiding:

Surf naar https://ifttt.com/ en maak een gratis account aan.

Klik na het inloggen bovenaan het scherm op je accountnaam en kies uit het menu de optie 'create' om een nieuw recept aan te maken.

In het nieuwe scherm kan je een nieuw recept aanmaken. Klik hier allereerst op 'this' om aan te geven wanneer er een actie uitgevoerd dient te worden.

Stap 1 van 7

We willen dat het recept uitgevoerd wordt wanneer er een nieuw artikel op onze website geplaatst wordt. Dit doen we door de optie 'Feed' te kiezen.

Stap 2 van 7

Kies in het venster dat verschijnt voor de optie 'New feed item', dit betekent dat er bij elk nieuw artikel een nieuwe facebook post aangemaakt zal worden.

Stap 3 van 7

In het volgende venster dient de url naar de RSS feed van de website ingegeven te worden, deze is als volgt: http://website.be/?action=rss (vervang website.be door het websiteadres van jullie club)

stap 4 van 7

Nu we de bron van de actie gekozen hebben, moeten we nog aangeven wat er precies dient te gebeuren. Dit doen we door te klikken op 'that' en bij de iconen die verschijnen te kiezen voor 'Facebook Pages'

Nu verschijnt er een knop 'Connect' via welke je kan aangeven op welke pagina er zal worden gepost. Zodra je account op IFTTT correct gekoppeld is aan je facebookpagina zal je worden verwezen naar de volgende stap.

Stap 5 van 7

We willen graag dat er een verwijzing naar het artikel op de website wordt gepost, kies hier dus voor 'Create a link post'.

Stap 6 van 7

In het volgende venster kan je het bericht dat geplaatst wordt aanpassen, zo kan je bijvoorbeeld een standaardbericht toevoegen aan je posts vanuit Twizzit. Dit is echter niet vereist.

Stap 7 van 7

Alle instellingen zijn nu voltooid, van zodra je op de knop 'Create Recipe' drukt zal je recept worden aangemaakt en zal deze op regelmatige basis controleren of er een nieuw artikel is aangemaakt en indien dit het geval is zal het op je facebookpagina worden gepubliceerd.