Deze veranderingen zijn van toepassing voor alle categorieën
 • Einde van de vliegende keeper
  Een team speelt met 5 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper óf met 6 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 6 veldspelers, dan is er niemand die de rechten van een keeper heeft. Geen enkele speler mag binnen de cirkel de bal met het lichaam spelen.
  Tijdens een PC dragen de veldspelers alleen een masker en handschoenen; keepershandschoenen en een helm zijn verboden.
  Drie meter afstand bij een vrije push ook in de cirkel
  Bij een vrije push moeten verdedigers altijd 3 meter afstand houden, ook als ze in de eigen cirkel staan. Stel nu dat de aanvaller op 1m van de cirkel een vrije push krijgt, dan moet de verdediger op 2m binnen de cirkel gaan staan.
  Een uitzondering geldt als de aanvaller ervoor kiest om de vrije push direct te nemen. De verdediger heeft dan geen tijd om op 3 meter te gaan staan en mag dan de aanvaller schaduwen binnen de cirkel, zoals dat nu ook al is toegestaan.
 • Duur van de wedstrijden
  Alle wedstrijden worden in 4 perioden van 10 minuten gespeeld. (4x10 minuten)
  Een pauze van 1 minuut is voorzien tussen de 1e en 2de periode en tussen de 3de en 4 de periode. De rust bedraagt 3 minuten.
  De time-outs zijn niet meer van toepassing
 • Veranderen van bank tijdens de rust
  De ploegen veranderen niet meer van bank tijdens de rust
 • Uitzondering PC aan het einde van een periode verdwijnt
  Er is geen verschil meer tussen de beëindiging van een gewone PC en een PC aan het einde van een periode. Voor beide gevallen geldt dat ze voorbij zijn als de bal 3 meter buiten de cirkel (dus buiten de stippellijn) is geweest.
  De PC is dus ook niet voorbij als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel is geweest.

Specifieke regel voor U9-U12

 • U9
  De keeper speelt zonder stick
 • U10
  De shoot-out wordt vervangen door een PC. De verdedigende ploeg bestaat uit een keeper (in goal) en 3 verdedigers (naast de goal achter de achterlijn aan de andere kant dan de aangever). De twee andere spelers bevinden zich op een punt op maximum 9,1 meter van de achterlijn van de aanvallende partij.
  Strokes worden toegelaten.
 • U11
  PC : De verdedigende ploeg bestaat uit een keeper (in goal) en 4 verdedigers (naast de goal achter de achterlijn aan de andere kant dan de aangever). De andere speler bevindt zich op een punt op maximum 9,1 meter van de achterlijn van de aanvallende partij.

PARTNERS
EVENTS @ BEE

© 2019, website powered by Twizzit.com